Kaç kişi ziyaret etmiş?

24 Mart 2012 Cumartesi

71: Into the Fire (Kore'den gerçek bir savaş hikayesi...)

71: Into the Fire




71 tane, askerliğe ve savaşa dair hiçbir şey bilmeyen gencecik öğrenci askerler, koskoca bir Kuzey Kore ordusuna karşı ne yapabilir?
İşte bu film izleyicilere tamda bu sorunun cevabını veriyor. Gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen bu filmin bütçesi 10 milyon dolar...

Bigbang'den T.O.P, Greatest Love dizisinin Dok Go Jin'i Cha Seung-Won ve Kwon Sang-Won'nun muhteşem oyunculukları sayesinde seyrine doyulmayan bir savaş filmi çıkıyor ortaya.

Yıl 1950... Kuzey Kore ve Güney Kore savaşı tüm hızıyla devam etmektedir. Ama savaş Kuzey Kore lehine ilerlemektedir. Güney Kore'nin güçleri yavaş yavaş tükenirken bir okulda bulunan öğrenciler şartlar dolayısıyla komutansız kalmak zorunda kalırlar. Birliğin başından gitmek zorunda kalan komutan, lider olarak da Oh Jung Bum'u seçer (T.O.P).



Kap-Jo (Kwon Sang-Woo ) ise cinayetten mahkum edilmiş eski bir öğrencidir ve gönüllü olarak savaşa katılmak ister. Kap-Jo ve arkadaşlarıda bunun üzerine Jung Bum'un liderliğindeki birliğe gönderilir.



Komutansız kalan 71 asker, birde kendi aralarında kavga etmeye başlayınca işler hepten içinden çıkılmaz bir hal alır. İçinde bulundukları durumun farkına varmayıp sürekli eğlenmeye bakan bu askerler, aralarından bir kaç kişinin Kuzey Koreli askerler tarafından öldürülmesiyle savaşın ciddiyetinin farkına varırlar ve o andan itibaren onlar için her şey hem daha korkutucu hem de daha zor olmaya başlar.
Park Mu-Rang (Cha Seung-Won ) ise Kuzey Kore ordusunun başındadır. Başlarda öğrencilere bir şans vermeyi dener, o bölgeyi sorunsuz bir şekilde Kuzey Kore'ye bırakırlarsa kimseye zarar vermeyeceklerini söylesede beklediği cevabı alamaz. Birde üstüne üstlük bu acemi öğrenci askerler, kendi askerlerine türlü yollarla zarar verince iyice hırs yapan Mu-Rang tüm gücüyle okula saldırmaya başlar.



Köşeye sıkışan ve savaşmaktan başka hiçbir şey yapamayan 71 öğrenci Jung Bum'un liderliğinde, ellerindeki kısıtlı malzemeyle kusursuz bir savaş stratejisi hazırlar ve uygulamaya koyarlar... Ve bu strateji sayesinde Kuzey Kore ordusunu 11 saat boyunca durdurarak Güney Kore'ye zaman kazandırırlar...
Savaşın ne kadar acımasız ve acı bir şey olduğunu merak ediyorsanız bu film size yardımcı olacaktır. Muhteşem oyunculuklar, görsel zenginlikler, döneme uygun giysiler ve mekanlar, patlayan bombalar, bir anda yediği kurşunla yere yığılan insanlar... Bütün bunlar birleşince tam olarak 71: Into the Fire filmi çıkıyor ortaya...


Filmde yer yer "Yok artık! Bu kadarı da fazla!" dediğiniz anlar gelebilir. İşte o anlarda sadece şunu hatırlayın: Film tamamen gerçek bir hikayeden uyarlandı...
Unutmayın; imkansız diye bir şey yoktur...



İşte o acı savaşın 71 gerçek kahramanı...



- Anne bugün ölebilirim...

-Bugün Kuzey Koreli bir asker öldürdüm.
Bana Kuzey Korelilerin boynuzlu canavarlar olduğunu söylenmişlerdi.
Ama dudaklarından dökülen o sözcükler....
O, annesini arıyordu. Anne, neden savaşta bulunmak zorundayım?

- Çocuklar gibi yeniliyoruz. Kendi ülkemizden çalınan çocuklar gibiyiz...


Ve son olarak filmin fragmanı... :)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder