Kaç kişi ziyaret etmiş?

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Secret'ım Garden'ım, ilk göz ağrım

Ilk göz agrim, Kore'yi ve Kore dizilerine baglanmami saglayan, "oppa"nin ne demek oldugunu bana ögreten ve tabiki hem aglatip hem güldüren biricik dizim, Secret'im Garden'im... Dizi bittiginde bu kadar da kisa dizi mi olurmus, bizimkiler olsa bunu bes sezon sürdürürdü dedigimi çok net hatirlamaktayim.
Genelde insanlar Boys Over Flovers'la, Düslerimin Prensi'yle falan baslar bu sevdaya ama benim ilkim bu oldu iste. Abim sagolsun... (Hatta itiraf ediyorum hala Düslerimin Prensi'ni izlemedim!)
Simdi kisaca karakterleri inceleyelim bakalim.

Hyun Bin - Kim Joo Won
Dizimizin bas karakteridir kendisi. Esas oglan yani... O kendi mağazasını yöneten bir caebol'dür. Önü Pullu kendisinde her rengin mevcut oldugu o herkesin dalga geçtigi esofmanlariyla baya bi dikkat çeker ilk anda. Ukaladir, zengindir, simariktir, yakisikli ve uzun boyludur, kapalı alan korkusu vardır. Esas kizimiza asik olmaya basladigi ilk zamanlarda uzuun bi süre bunu kabullenemez. Fakirdir çünkü Gil Ra Im. Kendisi zengin ve önemli biri olarak fakir bir kıza aşık olmamalıdır. Amaa sonraları aşkına yenik düşer ve bu uğurda annesini bile karşısına alır. Sahip olduğu herşeyden vazgeçmeyi bile göze almıştır.


Ha Ji Won - Gil Ra Im

Vee işte esas kızımız Gil Ra Im... Sert karakteri, olgun davranışları, tek başına ayakta durma çabaları ve fazlasıyla başarılı olması, bir çok erkeğin bile cesaret edemediği bir işte çalışıyor olmasıydı belki de onu farklı yapan... Dublördür kendisi. Aksiyon filmlerinde ki tehlikeli sahnelerin altından başarıyla ve azimle kalkar. Babasını ise yıllar önce kaybetmiştir. Kim Joo Won'la yanlış anlaşılmalar sonucu tanışmıştır ve tüm bu özellikleri ve farklılığıyla onu kendisine aşık etmiştir. Başlarda çok fazla dirense de esas oğlanımıza ve annesine çok sonraları oda yelkenleri suya indirmek zorunda kalmıştır. Kim Joo Won'un kuzeni ve çok ünlü bir şarkıcı olan Osk'ya hayrandır. Hatta bunun yüzünden bir çok kez Kim Joo Won kıskançlık krizlerine girmştir... O halleri bile fazlasıyla sevimliydi tabi. :)

Oska - Yoon Sang Hyun

İşte dizinin en eğlenceli, en sempatik karakteri Oska... İzleyen herkesin Oska'ya sempati duymadan edemiyor. Kim Joo Won'un kuzeni ve bir Hallyu Yıldızı. Tıpkı kuzeni gibi oda fazlasıyla şımarık ve kendini beğenmiş olsa da tek aşkı olan Yoon Seul'ü gördüğünde gözleri öyle bir doluyor ki o zaman karşımıza bambaşka bir Oska çıkıyor. Gil Ra Im'le sonradan arkadaş olsalarda hayran mevzusunu hiç unutmuyor, unutturmuyor. :) Kısacası Oska diziye fazlasıyla  renk katan bir kişilik, seni seviyoruz Oska... :)

Kim Sa Rang - Yoon Seul

Oska'nın ilk ve tek aşkı, güzel Seul... Kendiside Oska'yı çok sevmiştir ama bazı nedenlerden dolayı Oska'ya karşı hırs yapmış ve onu tamamen üzmek ve kırmak için uğraşmıştır. Hatta bu işi o kadar abartır ki Kim Joo Won'la sırf Oska'yı üzmek için evlenmek istemektedir. 
Ben tipini çok fazla beğenmesemde erkekler hayrandır kendisine. Başlarda o da ukaladır ama sonraları kalpceğizi yumuşar.

Lee Philip - Im Joong Soo

Ve işte dizinin bir diğer yakışıklısı yönetmen Im... Donuk suratlı, duygularını hiç belli etmeyen, yakışıklı, güzel bir fiziğe sahip, Gil Ra Im'e aşık, aksiyon okulunun yönetmeni... Kim Joo Won'la bir çok kez Ra Im için kapışmıştır. Hoş adamdır, etkileyicidir. Ama ne hikmetse Gil Ra Im kendisinden hiç etkilenmemiştir. Onun gözünde yönetmen fazlasıyla yetenekli ve saygı duyulacak bir adamdır sadece...


Karakterlerimiz böyle işte... Daha Sekreter Kim, Gil Ra Im'in ev arkadaşı güzeller güzeli Im Ah Young, Joo Won'un uyuz anası, Oska'ya aşık olan cool, karizma abidesi gay, genç ve yetenekli şarkıcımız (yukardaki siyah takım elbiseli) falan da varda hepsini anlatmaya kalksam bi on sayfa yazı yazmam gerekir. Hepsi birbirinden sevimli ve eğlenceliydi. :)

Konu da kısaca şöyledir. Kızımız ve oğlumuz bir gün ıssız bir yerde kalmak zorunda kalırlar ve orada esrarengiz bir kadın kendisinin hazırladığı şaraplardan verir. O gece ikiside onu içerler ve ertesi gün ruhları yer değiştirmiş bir şekilde uyanırlar. Asıl komedi de bundan sonra başlar zaten. Sonra sadece düzelmek için uğraşırlar ama uzun bi süre başarılı olamazlar. Ta ki yağmur yağana kadar... :)))

Yeter bu kadar tanıtım. Romantik - komedi sevenler için harika ötesi bir dizidir Secret Garden. Romantik ve eğlenceli, muhteşem sahnelere sahiptir. İnsanın için kıpır kıpır yapar çoğu zaman...

Vee son olarak dizinin muhteşem şarkılarından birisi ve diziden görüntüler... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder